Erikcook
Image default
Household

Beste eenpersoon matras maat is matras 90×190

Beste eenpersoon matras maat is matras 90×190

JE wist waarschijnlijk al dat de hardheid of zachtheid van je matras de kwaliteit van je slaap kan beïnvloeden, maar wist je ook dat de grootte van je matras net zo cruciaal kan zijn? Slapen op een matras dat te klein, te groot, te dun of te dik is voor je lichaamstype betekent dat je niet genoeg ruimte of ondersteuning krijgt gedurende de nacht – en dat kan leiden tot slapeloosheid, rugproblemen en veel draaien en woelen.

Het ideale matras en bed voor je hangt af van zaken als uw lengte, gewicht, levensstijl en slaapomgeving, dus je moet al je opties zorgvuldig tegen elkaar afwegen voordat je een beslissing neemt. Om je te helpen de optimale maat voor je te vinden, hebben wij deze handige gids voor bed- en matrasmaten samengesteld, zodat je zeker weet dat ujehet in één keer goed doet. 

  • Wat zijn de verschillende matrasmaten?

Een van de eerste beslissingen die je moet nemen bij het kopen van een matras is de maat. De matras 90×190 is de beste keuze van de matras voor zij die lang zijn of het bed met een partner deelt. Als je een ruime slaapkamer hebt en graag wat ruimte voor jezelf hebt ‘s nachts, kan je dan kiezen voor de matras 120×200.

 

  • Hoe weet ik welke matrasmaat voor mij geschikt is?

De juiste matrasmaat voor jou is afhankelijk van een heleboel verschillende factoren, waaronder je lengte, gewicht, of je met een partner slaapt en de grootte van je slaapkamer. 

  • Wat is uw lichaamstype?

Het eerste waar je rekening mee moet houden is je lichaamstype. Je matras moet lang en breed genoeg zijn om je comfortabel te laten liggen, anders kan jij je ‘s nachts niet uitstrekken en ontspannen. Een matras 90×190 is bijvoorbeeld ideaal voor de meeste eenpersoonsslapers of kinderen, maar ze zijn niet geschikt voor lange of zware mensen, die extra ruimte nodig hebben. Wie langer is dan 1,80 m, heeft baat bij een  matras 120×200, zodat de matras tien centimeter extra ruimte biedt – perfect als je vaak met je voeten over de rand van het bed hangt.

Hoe diep uw matras moet zijn, hangt grotendeels af van uw gewicht. Zwaardere slapers hebben een dieper matras nodig – idealiter tussen 25 en 30 cm – omdat dit een veel betere ondersteuning biedt. Als je met z’n tweeën in bed ligt, moet je bij het bepalen van de diepte van uw matras rekening houden met je gewicht.

  • Slaap je met een partner?

Een bed delen met een partner kan gezellig en intiem zijn, maar het kan ook een aantal problemen opleveren – vooral als je een matras 90-x190 heb die niet groot genoeg is voor jullie beiden. Als je vaak moet vechten met je geliefde voor een paar centimeter extra ruimte, of als je zou willen dat jij je wat meer kon uitstrekken, dan is dat een teken dat u moet upgraden naar een groter matras. Als je de ruimte hebt, raden we je altijd aan te kiezen voor een matras 120×200 bed: zo heeft iedereen de ruimte die hij of zij nodig heeft om volledig te ontspannen.

matras 90x190