Erikcook
Image default
Shopping

De beste Franse modehuizen

Wanneer we spreken over de Europese modewereld zijn er al tijd twee landen die bovenaan de lijst staan, Italië en Frankrijk. Deze twee Zuid-Europese landen zijn niet alleen de twee meest beroemdste modelanden in Europa maar over de gehele wereld. Het is niet voor niets dat in de beroemde film ‘The Devil Wears Prada’ de grote concurrent van de baas van de New Yorkse vogue de baas van de Franse Vogue is. Frankrijk en met name natuurlijk Parijs is de centrale plek voor een aantal van de grootste modehuizen ter wereld. Maar welke modehuizen zijn dit nu precies? In dit artikel duiken we dieper in de modehuizen van Frankrijk, hoe ze ontstaan zijn en hoe ze beroemd zijn geworden.

Dior 

Een van de meest bekende modehuizen in Frankrijk is natuurlijk Dior. Het succes van Dior begon na de Tweede Wereldoorlog in 1947 toen Christian Dior zijn nieuwe look presenteerde vol met prachtige en vrolijke jurkjes en luxe jassen. Na de donkere tijd van de Tweede Wereldoorlog was er een hoop vraag naar meer glitter en glamour. Dior vervulde dit perfect en groeide zo uit tot een van Frankrijks meeste bekende modehuizen. 

Philippe Model 

Phillipe Model is een van de andere bekende modehuizen in Frankrijk. Vooral bekend voor zijn schoenen maakt Phillipe Model vrouwensneakers met een Amerikaans tintje. Ze zijn opvallend en ‘flashy’. Vaak met dikke zolen en een opvallend patroon. Phillipe Model wordt gedragen veel gedragen in de wereld van beroemdheden en wordt gekenmerkt door zijn sneakerdesigns. Phillipe model bracht in de jaren 80 een wind van innovatie.

‘Coco’ Chanel

Gabrielle Coco Chanel leerde naaien van de nonnen die haar verzorgden als weeskind. Dit was een belangrijke vaardigheid die ze gebruikte om haar eerste winkel te openen in het jaar 1910. Ze begon met het maken van hoeden maar switchte al snel naar comfortabele kleding voor vrouwen. Dit was in 1910 een revolutie in de kledingwereld en vanaf daar werd ze een van de grootste modehuizen ter wereld.

Yves Saint Laurent

Het laatste Franse modehuis dat ik wil bespreken is de designer die op 17-jarige leeftijd naar Parijs verhuisde en daar eerst voor Vogue en daarna Dior werkte. In 1961 zette hij zijn eigen modehuis Yves Saint Laurent op en werd groeide van daaruit tot dezelfde grootte als zijn voormalige mentors. Een aantal andere bekende modehuizen om te noemen zijn Louis Vuitton die natuurlijk het meest bekend is om zijn handtassen.