Erikcook
Image default
Home and Garden

Laminaat, een voordelig alternatief

Wanneer iemand je vraagt over welke soort vloer je wilt laten leggen in je woning, zal je eerste antwoord waarschijnlijk niet ‘laminaat’ zijn. De opties tegels, hout of parket zul je vermoedelijk eerder op je lippen hebben. Stuk voor stuk zijn dit echter geen voordelige opties voor de bedekking van je vloer.

Laminaat is dat daarentegen wel. Daarom zou je laminaat dan ook zeker als alternatief moeten overwegen, vandaag de dag worden laminaatvloeren namelijk op zo’n wijze gemaakt dat ze nauwelijks van het echte materiaal te onderscheiden zijn.

Verschillende soorten laminaat

Laminaat komt in verschillende soorten en kleuren. Je hebt de keus uit laminaat met houtstructuur, v-groef laminaat, laminaat dat bijna niet van een echte tegel te onderscheiden valt, laminaat met een betonlook, hoogglans laminaat en vlak laminaat.

Binnen deze verschillende soorten laminaat heb je bovendien nog de keus uit allerlei verscheidene dessins en kleuren. Opties zijn er dus meer dan genoeg. Voor ieder kostbaar gewenste vloertype biedt laminaat dus vast en zeker een alternatief.

De voordelen van laminaat

Naast dat je voor een laminaatvloer minder diep in je portemonnee zult hoeven graven, heeft dit type vloer ook nog een aantal andere voordelen. Zo is laminaat daarnaast uitermate geschikt voor een woning waarin veel geleefd wordt. Dit voordelige materiaal is namelijk slijtvast, stevig, gemakkelijk in het onderhoud en goed bestand tegen allerlei vlekken. De kinderen mogen er dus gerust over ravotten. Bovendien is een vloer van laminaat ook nog eens waterbestendig. Wat wil je nog meer?